OHSAS18001 & AMO

ISO-Support.dk

 

Fordele ved arbejdet med arbejdsmiljø, efter den internationale OHSAS18001 standard

Arbejdsskader koster danske virksomheder milliarder af kroner hvert år i administration, mistet arbejdstid, nedgang i produktion, forøgelse af forsikringsomkostning osv. Uanset om det er for at spare penge på arbejdsskader eller det modsatte, nemlig at øge indtjeningen ved at fremme

produktiviteten og arbejdsglæden, gennem forbedringer af arbejdsmiljøet, da er det en god ide at få styr på sine processer.

 

Der er mange lovgivningsmæssige forhold som alle virksomheder skal efterleve, både efter Arbejdsmiljøloven og efter Arbejdstilsynets bekendtgørelse for virksomheders arbejdsmiljøorganisation, også kaldet AMO. Der er krav om APV - arbejdspladsvurderinger og tilsvarende arbejdspladsbrugsanvisninger.

 

Der kan også være krav fra kunder, om beskrivelser af arbejdet med arbejdsmiljøledelse, arbejdsmiljøpolitik eller et OHSAS18001 certifikat.

 

Ved at bruge arbejdsmiljøledelse opnår virksomheden et bedre arbejdsmiljø, der lever op til arbejdsmiljøloven. Med et OHSAS18001 certifikatet i hånden

slipper virksomheden for at blive screenet af Arbejdstilsynet og får i stedet en grøn smiley med krone, som bevis for at de har orden i arbejdsmiljøet.

 

ISO-Support tilbyder assistance i forbindelse med indføring af alle former for arbejdsmiljøledelse, men det er bestemt ikke altid sikkert at en OHSAS18001 certificering er den bedste løsning for virksomheden, eksempelvis i forbindelse med salgsarbejde, udarbejdelse af tilbud og prækvalifikationer, hvor oftest beskrivelser, efter OHSAS18001, er tilstrækkelige.

 

ISO-Support kan ligeledes bistå med at til at løfte virksomhedens opgave med en velfungerende arbejdsmiljøorganisation (AMO)

 

Læs her mere om arbejdsmiljøledelsessystemer og certificeringer

 

Copyright © All Rights Reserved